Sosyal açıdan yaşanabilir, ekonomik açıdan karlı ve verimli bir tarımsal üretim sistemini; insan sağlığını, hayvan sağlığı ve refahı ile çevreye önem veren hale getirmek için uygulanması gereken işlemlerdir.
Organik ürün, tohumdan hasata, hasattan son kullanıcıya ulaşıncaya kadar geçen tüm aşamalarda, insana ve çevreye zarar veren kimyasal girdi veya katkı maddeleri kullanılmadan üretilen üründür.
Organik yumurtalarımızda;
Damla sulama sistemiyle su, damlama boruları aracılığıyla her bir bitkinin köküne tek tek uygulanır. Damla sulama sisteminin amacı, bitkinin doğrudan kök bölgesine optimum su ve besin seviyesini sağlayarak, su israfı ve buharlaşmayı azaltmaktır.
Ceviz bahçelerimizde bulunan bu sistem ile;
YMRT Garden restoranlarında çıkan organik atıklar toplanarak, YMRT Farm tesislerinde biriktirilir. Bu organik atıkların doğada mikroorganizmalar yardımıyla kontrollü bir şekilde bozunmaları sağlanır ve bitkiler için çok zengin gübre eldesi sağlanır.
Böylelikle toprağımızda yetişen ürünler yaşam döngülerini tamamlayarak tekrar toprağa karışırlar.
Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı tarafından başlatılan ‘’Sıfır Atık’’ uygulamaları ile israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimalize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanması hedeflenmektedir.
Tüm YMRT tesislerinde ‘’Sıfır Atık’’ felsefesi benimsenerek;
Öncelikli olarak atık oluşumunun önlenmesi için süreçler yeniden gözden geçirilmiş ve planlanmıştır.
Atık oluşumunun engellenmediği süreçlerde ise; cam, pet, kağıt ve organik atık gibi geri dönüştürülebilir atıklar, ayrı olarak toplanıp geri dönüşümü sağlanmaktadır.
Tek kullanımlık plastik ve karton atıkları azaltmayı hedefleyen ‘’Kahvem ‘Termosta’’ hareketine katılarak atıksız bir yaşam hedefliyoruz.
YMRT Garden restoranlarına yanınızda getirdiğiniz termos ve muglar ile kahve alan müşterilerimize %10 indirim uygulanmaktadır.