loading, please wait...
TARİH ÖNCESİ BİR DOST ‘’BAL’’

TARİH ÖNCESİ BİR DOST ‘’BAL’’

İnsan ırkının yaklaşık 10.000 yıl öncesinde tanıştığı bal, tarih öncesi dönemlerde ekonominin bir parçası, dini ritüellerde kullanılan adak ve mumyalamanın bir parçası ve tıbbi alanda sıkça kullanılmıştır. Tabiattan gelen bu mucizevi besini düzenli olarak tüketmek insan sağlığına oldukça faydalıdır. Glikoz, fruktoz, demir, kalsiyum, fosfat, sodyum, klorür, potasyum, magnezyum gibi minerallerden oluşan bal; B1, B2, B3, B5, B6 vitaminleri açısından oldukça zengin bir besin maddesidir. Bu besin değerleri sayesinde güçlü bir antiseptik ve antibakteriyel özelliği olan bal bir çok hastalığı iyileştirmede ve hastalıklara yakalanmaktan korur. Balın diğer faydalarını başlıklar halinde incelersek:

Antiseptik ve anti bakteriyel özelliği sayesinde enfeksiyonlarla savaşır, bağışıklık seviyesini güçlendirir.

Ülser ve diğer mide sorunlarını tedavi eder.

Yüksek kolesterol seviyesini düzenler ve iyi kolesterol seviyesini artırır.

Birçok yiyecek ve içecekte şeker yerine doğal tatlandırıcı olarak kullanılır.

Yüksek kalorili olmasına rağmen ılık su ile tüketildiğinde vücudunuzda depolanan yağın sindirilmesine yardımcı olur.

Serbest radikallerin vücuttan atılmasını sağlar.

Performansınızı artırır. Kan şekeri seviyelerini uzun süre koruyarak kasların yeniden yapılandırmasında ve insülin miktarını düzenlenmesine yardımcı olur. 

Beyni güçlendirir ve konsantrasyonunuzu artırır.

Akciğeri besleyerek çeperlerin esnekliğini artırır.

Güçlü bir antiseptik olmasının yanı sıra nemli bir ortam sağlayarak yanıkların ve yaraların iyileştirilmesinde kullanılır.